Om oss

1945 övertog Therese och Axel Karlsson ”Lundbergs skrädderi”, där de båda arbetat som lärlingar. Året därpå, 1946, döpte de om verksamheten till ”Karlssons Högtidskläder” och började även med uthyrning. Så redan då fastslogs den väg butiken än idag följer, med försäljning, uthyrning och sömnad av kläder för speciella tillfällen.

Genom åren har butiken klätt besökare till Stora Hotellet, officiersbaler på Mässen, universitetets stora högtid ”promovering” både vår och höst, förutom givetsvis alla som under butikens 70 år gift sig i kläder från Högtidskläder.

1997 överlät Therese Karlsson företaget till Margaretha Lundström. Margaretha hade tidigare bl a varit mjölkbonde och även drivit egen ateljé som sömmerska. Butiken fortsatte att växa, och nya maskiner har gjort det enklare att t ex fålla. Ett svårt beslut var att sluta hyra ut damkläderna – den nya tidens fäbläss för tunna tyger i kombination med modets snabba växlingar gjorde att det inte längre var görbart att hyra ut klänningarna.

2014, övertog jag, Erika Borgström, företaget, då Margaretha kände att det var dags att trappa ner och närma sig pensionärslivet. Jag har sytt sen jag fick min första symaskin vid 7 års ålder, och har utvecklat en passion för passform och en kärlek till fina kläder. Tidigare arbeten har bl a innefattat butiksarbete och många år inom reception och administration, men när jag fick nys om att Högtidskläder var till salu föll allt på plats för mig.

Nu vill jag driva butiken vidare i samma fina anda som mina föregångare, så att vi kan fortsätta att med förstklassig service klä våra besökare till de stora tillfällena i livet!

Välkommen in i butiken!

/Erika med personal